Välj Rätt

Att studera och välja rätt

Det är många val du står inför när du ska börja studera. Du ska inte bara bestämma dig för var du ska studera, utan även vad du vill utbilda dig till. Många väljer att flytta till en annan ort eller stad för att kunna gå sin drömutbildning medan andra hittar den rätta utbildningen där dem redan bor. Oavsett vart du väljer att studera är det viktigt att du studerar något som känns rätt för dig och som du kan tänka dig att läsa några år framöver. online Din utbildning ska kännas rätt, lockande och utvecklande.

Den övervägande majoriteten av utbildningar innehåller både teoretiska delar men även att du ska praktisera ett visst antal veckor. Praktiken är till för att skaffa sig arbetslivserfarenheter, få in en fot i branschen och bygga kontaktnät. Att ha ett bra och stort kontaktnät kan vara avgörande när du tagit examen och ska börja jobba, och just praktiken är ett gyllene tillfälle för att skapa detta. I många fall är dessutom praktikplatsen de ställe där du får din första anställning efter examen och kan börja bygga en karriär. Det kan ofta kännas tryggt att du får din första anställningen på ett företag som du känner till och där du förhoppningsvis redan känner medarbetarna.

En del väljer att studera till gymnasie- eller förskollärare, andra studerar media och kommunikation medan någon annan vill utbilda sig till revisor. Här kan du få kontakt med revisorer och redovisningskonsulter som kan vara en möjlig praktikplats och kanske även din framtida arbetsgivare. Oavsett bransch du kommer befinna dig i efter examen är kontakter värdefulla och något du aldrig kan få för många av. Du vet aldrig när du behöver någons hjälp, eller kan vara till hjälp för någon annan- så var alltid trevlig mot dem du möter. Att studera handlar inte enbart om att vara book smart utan även street smart, en blandning av dessa är ofta till stor fördel.

Scroll To Top